Piletina u sosu od karija

Izvor: Shutterstock

Pileće meso u sosu od karija najbolje se slaže sa pirinčem.

Sastojci:

– 400 g pilećeg filea

– malo ulja ili maslaca

– 1 kašika brašna

– 2-3 kašičice karija u prahu

– 250-300 ml pileće bistre supe (može od kocke)

– 150-200 ml pavlake za kuvanje

– so, biber

– peršun

Priprema:

Na malo ulja sa svih strana prepržite piletinu koju ste malo posolili i iseskali na kockice veličine jednog zalogaja.

Prženu piletinu izvadite, po potrebi dodajte još masnoće, pa na toj masnoći na sekundu dve prepržite brašno.

Zatim dodajte kari i zalijte supom. Kuvajte par minuta uz stalno mešanje, kako bi sos bio jednoličan, bez grudica.

Dodajte pavlaku, a kada provri dodajte prženu piletinu, po potrebi dodajte začine, još malo promešajte i kuvajte par minuta da se ukusi povežu.

Kao prilog poslužite kuvani pirinač.

Prijatno!

 

 

 

IZVOR:N1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*