Pismo Alijevu: Srpska želi stabilan mir i prosperitet za prijateljski Azerbejdžan

Republika Srpska želi stabilan mir i prosperitet za region Karabaha i prijateljski Azerbejdžan, istakao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik u pismu koje je uputio predsedniku Azerbejdžana Ilhamu Alijevu.

– Pomno pratim dešavanja koja se odnose na situaciju u regionu Karabaha i želim da kažem da je rešavanje višedecenijskih sporova, kao u istoriji mnogih drugih naroda i država širom sveta, zahtevalo hrabrost i mudrost jakog i mudrog lidera – naveo je Dodik u pismu koje je objavljno na zvaničnom sajtu predsjednika Azerbejdžana.

Dodik je iskazao iskrenu nadu da će novonastala situacija otvoriti mogućnost pune integracije ovog regiona i njegovih stanovnika, kao i njihovog daljeg razvoja i napretka.

– Još jednom želimo dug i stabilan mir i prosperitet regiona Karabaha i celog Azerbejdžana – naveo je Dodik.

Dodik je podsetio i na sastanak sa Alijevim koji je održan 20. avgusta.

– Želim da izrazim zahvalnost na prilici da se 20. avgusta sretnem sa Vašom Ekselencijom u Budimpešti i da razgovaramo o daljim mogućnostima saradnje između Republike Srpske i Republike Azerbejdžan. Primite, izraze mog dubokog poštovanja i lepih želja za Vaše lično zdravlje i blagostanje, kao i za napredak i prosperitet jednog prijateljskog naroda Republike Azerbejdžan – zaključio je Dodik u pismu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*