PKS: Od danas identifikacione kartice za posrednike u prometu nepokretnosti

Privredna komora Srbije od danas  pokreće novu uslugu izdavanja identifikacionih kartica posrednicima u prometu i zakupu nepokretnosti, kako bi se povećala zaštita na tom tržištu.
Uvođenje ID kartica kao nove usluge Privredne komore Srbije je važan korak u primeni zakonskih rešenja donetih na inicijativu naših članica, profesionalizaciji poslovanja gotovo dvesta posrednika u prometu nepokretnosti sa oko hiljadu agenata i uvođenju više reda i sigurnosti na srpskom tržištu nekretnina – i za kupce i za prodavce„, naveo je u saopštenju Predsednik PKS Marko Čadež.
On je ukazao da je uređeno i sigurno tržište nekretnina važno ne samo za građane Srbije i kompanije koje koriste agencijske usluge, već je i deo slike Srbije kao investicione i poslovne destinacije za kompanije iz sveta, koje svoje poslovanje na ovom tržištu najčešće počinju upravo obezbeđivanjem poslovnog prostora.
Predsednik Grupacije Damir Borić kaže da će identifikacione kartice povećati prepoznatljivost onih koji posluju legalno i u skladu sa najvišim stepenom profesionalnih standarda, što će doprineti smanjenju sivu ekonomiju.
Posrednici u prometu i zakupu nepokretnosti će podnositi zahtev za izdavanje identifikacione kartice na portalu ePKS, uz prethodnu registraciju kvalifikovanim elektronskim sertifikatom.
IZVOR:BETA
FOTO:Pixabay

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*