PKS: Srpski privrednici na privednom sajmu u Tirani, tržiše sa značajnim mogućnostima

PKS: Srpski privrednici na privednom sajmu u Tirani, tržiše sa značajnim mogućnostima 1Foto: N1

Srpski privrednici učestvovaće od 1. do 4. decembra ove godine na Međunarodnom opštem privrednom sajmu „Tirana International Fair 2021“, u glavnom gradu Albanije, Tirani.

Privredna komora Srbije (PKS) i Razvojna agencija Srbije (RAS) organizuju predstavljanje domaćih kompanija, njihovog poslovanja, proizvoda i usluga, na nacionalnom štandu Srbije.

Rukovodilac Centra za regionalnu saradnju u Privrednoj komori Srbije Aleksandar Radovanović rekao je da je Albanija značajno tržište i da je u prvih šest meseci ove godine izvoz srpske privrede u tu zemlju povećan za gotovo 30 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

„Za srpsku privredu Albanija je tržište sa značajnim mogućnostima, sa kojim se beleži višegodišnji rast robne razmene. Tokom 2020. godine, izvoz u Albaniju je porastao za 10 odsto, uprkos problemima koje je poslovanju u svetu donela pandemija korona virusa“, rekao je Radovanović, a prenela PKS.

Tržište Albanije je veoma interesantno za privrednike iz Srbije koji u sve većem broju ostvaruju saradnju sa albanskim partnerima, istakao je Radovanović.

Znatan broj domaćih privrednih subjekata, od kojih su neki već nastupali na ovom tržištu, bilo kupovinom ili osnivanjem novih privrednih društava, planira da osnuje predstavništva ili investira u Albaniji.

Sajam je dobra prilika da domaći izvoznici predstave svoje proizvodne programe, izvozne mogućnosti, učvrste postojeće i uspostave nove poslovne veze sa partnerima iz Albanije i izlagačima iz drugih zemalja.

Međunarodni sajam privrede u Tirani je po broju izlagača i posetilaca najznačajnija sajamska manifestacija u Albaniji koja okupilja izlagače iz više od 20 zemalja. Tokom 2019. godine sajam je imao više od 20.000 posetilaca.

Prijave za sajam traju do 5. novembra ove godine putem e-maila: region@pks.rs i bojana.lalovic@pks.rs

 

 

IZVOR:DANAS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*