Plasido Domingo oduševio koncertom na Tašmajdanu

(Foto Tanjug/ R. Prelić)

Čuveni španski tenor Plasido Domingo nastupio je na Stadionu Tašmajdan i oduševio više hiljada fanova koji su do samog kraja sa velikim uživanjem pratili svaku notu njegovog glasa.

Repertoar večeri činilo je izvođenje operskih arija Đuzepea Verdija, Đakoma Pučinija i Pjetra Maskanjija.

Nakon kratkog uvodnog nastupa simfonijskog orkestra Radio televizije Srbije pod dirigentskom palicom bugarskog maestra Diana Čobanova, Domingova pojava na sceni krunisana je gromkim aplauzom, uz česte i mnogobrojne uzvike afirmacije iz publike.

Nastupi soprana Ane Piroci i Marije Jelić, što solo, što u duetu sa Domingom, bili su prepuni emocija, a publika je svaku od njih željno upijala.

Mladu saksofonistkinju iz Paraćina Kristinu Vasić, Domingo je lično izveo na scenu.

Virtuozni nastup male Kristine posebno je razgalio prisutne, a njena pojava na sceni ih veoma raznežila – najburniji aplauz pripao je upravo njoj.

Završnicu spektakla činio je valcer koji su zajedno zaplesali Domingo i Marija Jelić, nakon čega je ovo veoma prijatno i emotivno veče krunisano burnim ovacijama.

Ovaj spektakl privukao je pažnju i mnogih javnih ličnosti.

Među prisutnima bili su i ministarka kulture Maja Gojković, zamenik gradonačelnika Zoran Vesić, operska diva i mecosopran Jadranka Jovanović, ministarka Zorana Mihajlović, gradski sekretar za kulturu Ivan Karl, kao i upravnica Narodnog pozorišta u Beogradu Ivana Vujić Kominac i upravnica Opere Jasmina Trumbetaš Petrović.

Ovim koncertom zvanično je završen ovogodišnji Beogradski letnji festival (BELEF).

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*