Plenković: Ne moram u izolaciju, nije bilo bliskog kontakta s Novakom Đokovićem

(Фото Бета/АП)
(Foto Beta/AP)

ZAGREB – Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je da je u susretu s Novakom Đokovićem koji je danas objavio da je pozitivan na koronavirus, proveo oko tri minuta i da to po definiciji nije bliski kontakt, zbog čega ne mora u samoizolaciju.

Podsetio je da se juče po treći put testirao na koronavirus i da je nalaz negativan, prenosi Tanjug.

Plenković je rekao i da ga informacija oko Đokovića nije zabrinula jer se između njih dvojice dogodio kratki susret, „sve skupa možda tri minute”.

„Po definiciji bliskog kontakta to nije bliski kontakt i stvari su sasvim normalne i dalje”, dodao je, prenosi Hina.

Potvrdio je da je Đokovića dirnuo za rame, ali da mu se čini da „nije bio slučaj da su se dodirnuli šakom o šaku”.

Na novinarsku opasku da su zbog ovog ljudi završavali u samoizolaciji, ali ne i on kao premijer, Plenković je ustvrdio da njegov kontakt s Đokovićem nije bio kontakt koji bi omogućio prenos.

„Je li bio bliski kontakt od 15 minuta?, upitao je i dodao: „Ako ima neko ko se dezinfikuje više od mene u protekla četiri meseca, voleo bih da ga nađete – a da nije zdravstveni radnik”.

Hrvatski zavod za javno zdravlje je večeras saopštio da Plenković ne treba da preduzima nikakve dodatne mere uključujući ponovna testiranja na koronavirus i samoizolaciju, jer je sa Đokovićem boravio u Zadru u zatvorenom prostoru manje od 3 minute, fotografirao se i nije se rukovao.

IZVOR:POLITIKA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*