Plenković proglasio pobedu nad koronom: Dobro smo odradili taj ples

EPA-EFE/ANTONIO BAT
ZAGREB –

Hrvatska opet ima više od 1.000 aktivnih slučajeva korone, u petak je zabeležen rekordan broj novozaraženih – 208, ali to ne zabrinjava premijera Andreja Plenkovića koji je sinoć izjavio da je Hrvatska u prvom poluvremenu pobedila korona virus, ocenjuje portal Index .

„Što se tiče prvog poluvremena jeste, a što se tiče priprema za jesen, mislim da moramo biti jako pripravni“, odgovorio je Plenković na pitanje da li je Hrvatska pobedila koronavirus.

Plenković je ocenio da Hrvatska može biti vrlo zadovoljna time kako je prošla cela turistička sezona.

andrej, plenkovic, premijer, hrvatske, 1

„Pre samo nekoliko meseci većina naših turističkih radnika nije ni slutila da će biti ovako dobro. To znači da smo dobro odradili taj ples, ples zatvaranja, ples pravovremenog otvaranja, preduzimanja mera“, rekao je Plenković.

On je rekao da je, kada je reč o povećanom broju inficiranih u proteklih nekoliko sedmica, to na određeni način i očekivano, s obzirom na mnogo veći broj ljudi koji trenutno borave u Hrvatskoj.

„Mi smo sve vreme apelovali, posebno na mlade, da budu odgovorni, da paze na distancu. To se očigledno nije događalo u noćnim klubovima“, istakao je Plenković.

IZVOR:RTV

FOTO:EPA-EFE (Antonio Bat)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*