Plenković zahvalio srpskoj policiji na saradnji u slučaju nestalog mladića

Andrej Plenković (Foto EPA /JULIEN WARNAND)

Premijer Hvatske Andrej Plenković izrazio je danas saučešće porodici Splićanina Mateja Periša čije je telo posle pet meseci pronađeno u Dunavu i zahvalio MUP Srbije na saradnji u tom slučaju.

„Zahvaljujem policiji Srbije na saradnji u proteklim mesecima, tamo je i predstavnik hrvatske policije. U ime cele vlade, izražavamo saučešće porodici u ovom tragičnom događaju”, rekao je Plenković na sednici vlade.

On je kazao da je juče razgovarao s Nenadom Perišem, ocem 27-godišnjeg Splićanina koji je nestao u noći 30. na 31. decembra 2021. kada je istrčao iz beogradskog noćnog kluba „Gotik” u kojem je bio sa prijateljima.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je danas da je DNK analizom utvrđeno da je u sredu u Dunavu pronađeno telo hrvatskog državljana Mateja Periša (1994) i da je, prema preliminarnom nalazu obdukcije, smrt nastupila nenasilnim putem.

U saopštenju se podseća da su od prijave nestanka, 31. decembra prošle godine, pripadnici MUP-a Srbije intenzivno tragali za njim i preduzimali sve da rasvetle činjenice i okolnosti nestanka, prenosi Beta.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*