Počela izgradnja Centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u opštini Mali Iđoš, vrednog 500 miliona dinara

Pokrajinska Vlada

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas radove na izgradnji Centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Feketiću, u opštini Mali Iđoš, koje finansira Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine. Reč je o radovima vrednim 479 miliona dinara.

Pokrajinska Vlada

Predviđena je izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda pre ispuštanja u vodotok reke Krivaje, s pratećim objektima i infrastrukturom.

„Danas smo pokrenuli proces izgradnje prečistača otpadnih voda širom AP Vojvodine. Nismo bili zadovoljni stanjem u ovoj oblasti, jer je to godinama bio veliki problem koji je decenijama zanemarivan. Ovo je prvi put da Pokrajina finansira ovako tehnički zahtevan posao vredan četiri miliona evra, za naseljena mesta Mali Iđoš, Lovćenac i Feketić“, istakao je predsednik Mirović.

Kako je rekao, opštinska uprava uradila je svoj deo posla u pripremi projektne dokumentacije, i za nešto manje od godinu i po dana ovaj projekat biće završen. Paralelno će se raditi i na izgradnji sekundarne mreže i glavnog kolektora, ali i u Bačkoj Topoli, Srbobranu i Temerinu.

„Istovremeno, u planu nam je i priprema projektne dokumentacije za čišćenje toka reke Krivaje. Planiramo i izgradnju fabrika za proizvodnju pitke vode, i korak po korak rešićemo ove urgentne probleme širom AP Vojvodine, što ćemo realizovati uz podršku Vlade Republike Srbije“, dodao je Mirović.

Predsednik Opštine Mali Iđoš Marko Lazić kazao je da je danas istorijski dan za ovu opštinu jer se izgradnjom prečistača povećava kvalitet života njenih građana.

Obilasku radova prisustvovali su i pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*