Počela proba svečanosti promocije najmlađih oficira VS

Kadeti završnih godina Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA, danas su ponosno prodefilovali ispred Doma Narodne skupštine Republike Srbije, uvežbavajući nastup za sutrašnju svečanost na kojoj će, ukazom predsednika Republike Aleksandra Vučića, biti promovisani u najmlađe oficire Vojske Srbije.

Generalnoj probi promocije potporučnika prisustvovali su potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović, zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Petar Cvetković i rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik Goran Radovanović.

Ranije danas, gostujući u Dnevniku RTS-a, ministar Stefanović je istakao da je sutrašnja svečanost posebna stvar ne samo za Vojsku, već i za sve građane Srbije koje je pozvao da prisustvuju sutrašnjem događaju.

„To je posebna čast, ponos i dika biti oficir Vojske. Na promociji ispred Doma Narodne Skupštine očekujemo uz roditelje i najbliže naših najmlađih oficira, građane koji će doći da vide svoju vojsku. Imaćemo i lep kulturno-umetnički program, ali i nalet avijacije“, najavio je ministar Stefanović, koji je ujedno apelovao na poštovanje epidemioloških mera.

Ove godine ukupno 139 kadeta poneće prve oficirske činove i to 121 kadet i kadetkinja 141. i 142. klase Vojne akademije, kao i 18 mladića i devojaka 7. klase Medicinskog fakulteta VMA.

Svečanost povodom promocije najmlađih oficira Vojske Srbije biće održana u subotu, 11. septembra 2021. godine, ispred Doma Narodne skupštine Republike Srbije sa početkom u 10 časova, uz prisustvo predsednika Republike Aleksandra Vučića i najvišeg državnog i vojnog rukovodstva, kao i gostiju iz zemlje i inostranstva.

 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*