Počeo 10. „DANCE FEST“

 

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je svečanom otvaranju plesne manifestacije „Dance Fest“ koja se održava u Novom Sadu, u periodu od 16. do 18. novembra.

– Novi Sad već ima reputaciju regionalnog sportskog centra, a zahvaljujući ovoj internacionalnoj manifestaciji ovih dana bićemo i prestonica plesa. Veoma mi je drago što smo domaćini velikom broju mladih sportista koji svoj trud, entuzijazam i mnogo slobodnog vremena ulažu u ples. Želim im da ostvare očekivane rezultate, ali i da pronađu vreme za međusobno upoznavanje, druženje i obilazak našeg grada-izjavio je Ognjen Cvjetićanin i proglasio festival otvorenim.

Jubilarni, 10. po redu „Dance Fest“ okupio je oko tri hiljade učesnika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Nemačke, Mađarske, Makedonije, Moldavije, Rumunije, Slovačke, Slovenije, Južnoafričke Republike, Švedske i Srbije. Festival ima takmičarski i revijalni karakter, a svi učesnici imaće priliku da pored plesa, promovišu i svoje nacionalno nasleđe, tradiciju i kulturu.
Prema rečima organizatora Srbija je na osnovu dobrih rezultata postala važno mesto za poklonike različitih kategorija plesa, a manifestaciji će osim takmičara prisustvovati i treneri, koreografi i renomirani svetski stručnjaci iz ove oblasti.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*