Početak gradnje 400.000 kvadrata stambenog prostora

Na proleće iduće godine počeće gradnja oko 400.000 kvadrata stambenog prostora namenjenog pripadnicima bezbednosti, rekla je danas ministarka građevine Zorana Mihajlović.


Ona je dodala da će ukupno biti izgrađeno oko dva milona kvadrata, koji će biti građeni po fazama, u gradovima širom Srbije, prenosi „Dnevnik“.

„Kreće se sledeće godine na proleće, mislim da možemo nekih 400.000 kvadrata da počnemo sledeće godine. Biće raspisan javni poziv i tenderi za izvođenje, što znači da domaća operativa ima prednost, jer oni najbolje znaju kako se to radi“, rekla je Mihajlović novinarima u pauzi konferencije „Ekonomist 2018“.

„Moj poziv je da se domaće kompanije udruže, to je pravi način, jer ne bih volela da se desi da ne mogu da izdrže, jer je to ogroman posao i traži spremniju građevinsku operativu koja može da ispoštuje rok i cenu“, navela je Mihajlović.

Kako kaže, organi policije, odbrane i BIA iskazali su svoje potrebe u gradovima, a početak gradnje zavisiće od spremnosti samih lokacija.

„Znam da su Novi SAD, Beograd i čini mi se Kraljevo u potpunosti pripremili neke od lokacija, kako lokacije budu spremne, tako će i biti pokretana gradilišta“, rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da je danas održana prva sednica radne grupe koja se bavi građevinskim delom izgradnje stanova za pripadnike vojske, policije i zaposlene u BIA, te da očekuje da u narednih sedam dana dođe do zajedničkog predloga grupe kojim će se definisati lokacije, način projektovanja, cena koštanja jednog stana i pitanje investitora.

„Radnu grupu čine gradonačelnici gradova u kojima će bit građeno, ali i direktor republičke direkcije za imovinu, direktor katastra i direktor građevinske direkicje Srbije. Ovo će biti tipski projekat, tipske zgrade i stanovi, za sedam biće rešeno i pitanje ko je investitor, da li je država ili grad, to je naše, ministarstvo finansija će se baviti daljim pitanjima finansiranja“, rekla je Mihajlović novinarima u pauzi konferencije „Ekonomist 2018“.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*