Počinje „Futoško kulturno leto“

FUTOG – Kulturni centar „Mladost“ iz Futoga organizuje tokom juna manifestaciju „Futoško kulturno leto“ ove godine 18. put.
Futoško kulturno leto je manifestacija namenjena najmlađim, ali i starijim sugrađanima.

Programi za najmlađe obuhvatiće muzičko – scenske programe dece futoških vrtića, škola i klubova, radionice različitih sadržaja, maskenbal, pozorišne predstave, koncerte i filmske projekcije.

Nešto starija publika biće u prilici da uživa u likovnoj radionici 18+, izložbama, pričama o Novom Sadu Zorana Kneževa i filmovima.

Program će, tokom mesec dana, okupiti više od 800 učesnika.

Tokom sledeće sedmice, u utorak 19.juna na Platou KC Mladost biće održan muzičko – scenski program dece vrtića, škola, plesnih klubova i članova KC Mladost, pod nazivom „Sunce od osmeha“. U sredu (20.juna) i u četvrtak (21.juna) od 18:00 na programu su kreativne radionice. U sredu će posetioci biti u prilici da uživaju u predstavi pozorišta Teatrilo „Crvenkapa i vučko“ , a u četvrtak mališani će se družiti sa mađioničarem Volareom. U petak 22.juna na programu je filmski dan i filmovi „Neviđeni 2″ (18:00) i „Park iz doba Jure: Uništeno kraljevstvo“ (20:00). Veliki letnji maskenbal i druženje sa animatorkom Slavicom je u subotu 23.juna u 18:00. Ulaznice za bioskop su 250 rsd, dok je ulaz na sve ostale programe besplatan.

Za nešto stariju publiku i ljubitelje istorije i lepih priča, u Galeriji KC Mladost, u ponedeljak 25.juna u 20:00 biće priređena promocija knjige „Novi Sad – priče iz prošlosti“ Zorana Kneževa, hroničara i publiciste. Gost promocije je prof. Miša Blizanac, istoričar i muzikolog.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*