Počinje „Gaming opeNS“

„Gaming opeNS“, prvi po redu, održaće se od 1. do 3. decembra na pet lokacija u širem centru Novog Sada.

Stoga je Festival i okupio grupu mladih ljudi koji se najprofesionalnije bave različitim podžanrovima gejminga u gradu – od board igrara, preko elektronskih do samih kreatora igrara.

Čitav koncept Gaming OpeNS-a zamišljen je tako da Udruženja i igrački klubovi tokom dana Otvorenih vrata organizuju turnire, tribine, i ture sa vodičima za sve Novosađane – svojevrsna verzija već popularne Noći muzeja.

Glavni događaji će se održavati drugog i trećeg dana i podrazumevaju turnire, edukativna predavanja i prezentacije igara na različitim lokacijama, od kojih izdvajamo – klub društvenih igara “Gaming centar”, odnosno e-sports klub “LvLUp”.

U klubu društvenih igara „Gaming centar” realizovaće se onaj deo projekta koji se tiče društvenih igara. Klub će „otvoriti vrata“ svim zainteresovanim gostima da se oprobaju u nekoj od brojnih igara. Sličan koncept zamišljen je i na drugoj lokaciji, e-sports klubu „LvLUp”, gde će biti organizovan i turnir sa primamljivim nagradnim fondom, koji obezbeđuje dolazak profesionalnih igrača iz drugih gradova.

Ideja je da se i Novosađani uključe, oni koji obiđu sve lokacije, osim igre i zabave, očekuju ih i nagrade.

Prema dosadašnjem iskustvu partnera, slične manifestacije u regionu pružaju posebno mladim ljudima priliku i prostor za socijalizaciju, kao osnovnu prednost društvenih igara. Istovremeno, mnoge igre same po sebi zahtevaju logičko razmišljanje, planiranje, kreativnost, saradnju i koordinaciju sa drugim igračima, što sve zajedno razvija mnoge veštine. „Gaming OpeNS”ujedno je prostor za socijalizaciju, društvo i provođenje kvalitetnog vremena sa porodicom i prijateljima, otvoren za sve Novosađane.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*