Počinje isplata 5.000 dinara pomoći penzionerima

Jednokratna pomoć penzionerima od 5.000 dinara počeće da se isplaćuje danas, a novac će dobiti na kućnu adresu, ili preko šaltera pošte i tekućeg računa.
Pomoć će primiti svi penzioneri koji su 27. oktobra ove godine bili u „isplatnoj bazi“ Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, bilo da im je prebivalište u Srbiji ili inostranstvu. Za tu isplatu je namenjeno 8,85 milijardi dinara.
Jednokratnu socijalnu pomoć će primiti više od 1,75 miliona penzionera, a iz Fonda PIO ističu da će pomoć primiti i korisnici privremene naknade invalidi druge i treće kategorije invalidnosti, kao i invalidna deca koja koriste privremenu naknadu Fonda.
Prosečna penzija za oko milion penzionera u avgustu ove godine iznosila je 23.815 dinara, dok penziju manju od 10.000 dinara ima 131.193 penzionera.
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević kaže da će jednokratna pomoć penzionerima koji prinadležnosti primaju preko tekućeg računa biti isplaćena danas, dok će onima koji primaju na kućnu adresu biti isplaćena u narednih dva, tri dana. On je dodao da najavljeni štrajk u pojedinim poštama neće usporiti isplatu jer su, kako kaže, penzioneri prioritet.
Izvor: 021.rs

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*