Počinje nova „NS bike” sezona

Osma „NS bike“ sezona počeće u ponedeljak, 2. aprila.

Za ovaj vid prevoza po gradu moći će da koriste bicikle na 13 biciklističkih stanica: Štrand, SPENS, Železnička stanica, Srpsko narodno pozorište, Kampus Univerziteta, Detelinara I (Rumenačka ulica, kod „ABC centra”), Novo naselje (Bulevar Jovana Dučića), Liman 3 (Dom zdravlja), Liman 3 (NIS), Petrovaradin (Preradovićeva ulica, kod pošte), Beogradski kej, Detelinara II (ugao ulica Kornelija Stankovića i Milenka Grčića), Futoška ulica (prekoputa kasarne „Dr Arčibald Rajs”), a u toku je analiza lokacija za izgradnju još jedne, četrnaeste, biciklističke stanice.

Sve stanice su automatizovane, što znači da je iznajmljivanje bicikala omogućeno 24 sata.

Novi korisnici mogu se registrovati na blagajni Preduzeća u Ulici Filipa Višnjića 47 (od ponedeljka do subote), kao i na „NS bike” stanici kod SPENS-a (od utorka do subote), od 8 do 16 časova. Registracija podrazumeva izradu čipovane korisničke kartice po ceni od 600 dinara, što omogućava iznajmljivanje bicikala po ceni od 30 dinara za sat vremena, odnosno 170 dinara za ceo dan. Korisnici mogu da se opredele i za sezonsku pretplatu (po ceni od 1.100 dinara), odnosno da svakodnevno iznajme bicikl u trajanju od dva sata. Sezonska pretplata predstavlja najpovoljniju tarifu za registrovane korisnike koji bicikl koriste kao prevoz do posla, fakulteta ili za obavljanje drugih svakodnevnih aktivnosti.

Na internet prezentaciji „NS bike” sistema i sa Gugl prodavnice (Play Store) može se preuzeti android aplikacija koja sadrži informacije o lokacijama stanica za iznajmljivanje, pregled broja trenutno raspoloživih bicikala, kao i broj slobodnih mesta za razduživanje bicikala za svaku od stanica, u realnom vremenu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*