Podgorica: Sud odbio zahteve odbrane Miloša Marovića

Viši sud u Podgorici odbio da sve prigovore advokata odbrane u predmetu protiv Miloša Marovića, na zahtev Specijalnog državnog tužioca (SDT) traži trajno oduzimanje imovine stečene na nezakonit način.

Advokati Miloša Marovića je istakao da „Zahtevam CGD nelegalna i da je on ne može tretirati jer je neuredna i zato Miloš Marovicć deli za koje je osuđen počinio pred zakonom pod kojim se sudi za oduzimanje imovine stupio na snazi „.

Sudsko veće sudija Borisa Savića odbacio sve prigovore advokata, odbrane mlađi Marović, Vladimir Marinkova, ali je pronađeno i održao preliminarnu raspravu. Pretresno veće je upozorio i specijalni javni tužilac Lidija Vukčević da, u roku od osam dana, poseban spisak dokaza za imovinu Miloša Marovića, sin visokog funkcionera Demokratske partije socijalista (DPS) Svetozar Marović, i drugih lica u ovim postupcima čiji stalni lišavanje pretraga na zahtev tužilaštva, jer je zahtev koji je prvobitno dostavljen Višem sudu „opisnog karaktera“.

NLS je pola seprembra zatraženo da Miloš Marović, koji je osuđen u slučaju poznatom kao „Prijevor“ trajno oduzme zemljište u Prijevor, stan u Budvi, stan koji vodi ka svojoj ženi, onda ravne i poslovnim prostorijama svog Shura.

Miloš Marovicć je proglašen u julu 2016. godine nakon što je Viši sud prihvatio sporazum o priznanju krivnje u predmetu Prijevor. Prema naselju koje je potpisao sa SDT-om, Miloš Marović bi trebalo da provede godinu dana u zatvoru i plati 380.000 evra.

U međuvremenu, mlađi Marović je dobio srpsko državljanstvo, a potom podneo zahtev Ministarstvu pravde Crne Gore da služi zatvorsku kaznu u Srbiji. Ministarstvo pravde Crne Gore ranije je objavilo saopštenje da je Miloš Marović dužan podržati kaznu u Crnoj Gori. Nakon njega, Interpol Podgorica je izdao nalog.

Na listi osumnjičenih za umešanost u prevaru u „Prijevor“, rezultirala je šteta od 1,4 miliona evra po gradskim kasu, mlađi Marović naći sredinom oktobra 2015. Glavni pretres oduzimanje imovine Miloša Marovića Višem sudu u Podgorici je zakazana za 12. decembar 2017.

 

Izvor: slobodnaevropa.org

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*