Podrška profesionalnom usavršavanju studenata FPN-a

Ministarka zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Irena Vujović ugostila je danas studente master studija Fakulteta političkih nauka (FPN) u Beogradu, sa smera Ekološka politika, koji su započeli stručnu praksu u tom ministarstvu.

Vujović je, podsetivši na to da je stručna praksa predviđena Sporazumom o saradnji, koji potpisan prošle godine, prenela da je cilj bio da se unapredi saradnju dveju institucija kako bi se stvorili uslovi da se podrži što veći broj mladih i obrazovanih ljudi u profesionalnom usavršavanju.

Uključivanjem mladih sa fakultetskom diplomom u procese strateškog planiranja i razvoj javnih politika dajemo im još jedan motiv da po završetku studija ostanu u Srbiji i upotrebe stečene veštine u svojoj zemlji, poručila je ministarka.

Ona je istakla da je stručna praksa odličan način za postdiplomce da nadograde teorijska znanja stečena tokom studija, ocenivši da će ih praktičan rad u Ministarstvu profesionalno obogatiti i da će oni u daljem radu na najbolji način doprinositi unapređenju životne sredine, a time i boljem kvalitetu života za sve nas.

Studenti obavljaju praksu do kraja septembra 2022. godine, i to u sektorima za zaštitu prirode i za upravljanje životnom sredinom, zatim Sektoru za upravljanje otpadom i otpadnim vodama i u Sektoru za strateško planiranje, projekte, međunarodnu saradnju, evropske integracije i klimatske promene.

Na svakom sektoru, delegirani su predstavnici Ministarstva koji će upoznati studente sa delokrugom rada i sistematizacijom Ministarstva, zakonodavnim okvirom i donošenjem propisa i drugim aktivnostima sektora.

Studenti imaju priliku i da upoznaju praćenje realizacije projekata i implementacije međunarodnih konvencija, sporazuma, zakona i druge propise i aktivnosti u oblasti zaštite životne sredine.

Sastanku je prisustvovao i prodekan ovog fakulteta profesor dr Darko Nadić, navodi se u saopštenju Ministarstva zaštite životne sredine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*