Podrška razvoju lokalne infrastrukture u 11 gradova u Srbiji

Državna sekretarka Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije Stana Božović poručila je danas da je program „Polis – Podrška lokalnoj infrastrukturi Srbije“ izuzetno značajan jer će doprineti poboljšanju kvaliteta života građana.

Podrška razvoju lokalne infrastrukture u 11 gradova u Srbiji

Božović je govorila na uvodnoj konferenciji programa „Polis – Podrška lokalnoj infrastrukturi Srbije“, u okviru koga će biti realizovano 25 infrastrukturnih projekata u oblasti socijalne zaštite, zdravstva i prosvete u 11 gradova Srbije, koji podrazumevaju izgradnju, rekonstrukciju i adaptaciju objekata.

Među gradovima koji će imati direktne benefite su Šid, Subotica, Beočin, Surdulica, Vladičin Han, Vranje, Dimitrovgrad. Meštani Žabara će dobiti rekonstruisan Centar za socijalni rad, đaci Bujanovca će učiti u kompletno renoviranoj školi „Sveti Sava“, a korisnici Sigurne kuće u Leskovcu dobiće mnogo bolje uslove za boravak, navela je ona.

Božović je, podsećajući na to da ovaj program sprovode Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, uz podršku Nemačke razvojne banke KfV, naglasila da se samo zajedničkim snagama može dostići cilj – još bolji život građana i još uspešnija i modernija Srbija, što je politika predsednika Republike i Vlade Srbije.

Državna sekretarka je navela i da su važna komponenta ovog programa i meke mere, koje predstavljaju važnu podršku školovanju dece ranog uzrasta, inkluziji i zapošljavanju odraslih.

Ukupna vrednost programa je 21 milion evra i finansira se zajednički od strane vlada Savezne Republike Nemačke i Republike Srbije.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*