Pogoršanje epidemije moguće zbog povratka sa letovanja

epa08612064 A general view of an analytical chemist at AstraZeneca?s headquarters in Sydney, Australia, 19 August 2020. Australian Prime Minister Scott Morrison announced Australians will be among the first in the world to receive a COVID-19 vaccine, if it proves successful, through an agreement between the government and UK-based drug company AstraZeneca. EPA-EFE/DAN HIMBRECHTS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon upozorio je da se u dobrom delu Srbije uopšte ne poštuju mere, da se radi o ljudima na odmorima koji ne nose maske i da je to nešto što ne može da ostane bez posledica.

Ističe će se desiti povratak građana iz inostranstva i da je tu učinjeno sve što je moglo da ne dođe do prenosa.

Međutim, kako ukazuje, i to je nešto što će da se dešava.

Zaštitne mere se najčešće krše u ugostiteljskim objektima i tržnim centrima, naveo je pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković.

Član Kriznog štaba Branislav Tiodorović je za rekao da, što se tiče ovog i narednog meseca, situacija može blago da se pogorša zbog povratka građana sa letovanja, kao i studenata koji se polako useljavaju u studentske domove, a dolaze ne samo iz naše zemlje, već i iz regiona.

Preporučio je svima koji dolaze iz zemalja gde je situacija mnogo gora nego u Srbiji da budu u nekoj vrsti kućne izolacije.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Berislav Vekić naveo je da u Beogradskoj areni nema kovid pozitivnih pacijenata, ali da ta ustanova ostaje u kovid-sistemu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*