Poklon Beča: Vatrogasno vozilo za Žagubicu

Foto : Claude Brauchbar, WH Media

U Beču je danas održana primopredaja vatrogasnog vozila koje su Vatrogasnom društvu opštine Žagubica predali na korišćenje član gradskog veća Beča zadužen za privredu i finansije Peter Hanke i šef za vanredne situacije specijalnih vatrogasnih jedinica Beča Gerald Hilinger.

Foto : Claude Brauchbar, WH Media

Vatrogasno vozilo je u ime Vatrogasnog društva opštine Žagubica preuzeo komandir Vatrogasne jedinice Radiša Simeonović.

Ovo je jedna u nizu aktivnosti dugogodišnje saradnje između dva grada, Beča i Beograda, a ujedno i najava za predstojeću posetu Petera Hankea Beogradu, saopšteno je iz beogradske kancelarije Grada Beča.

„Politička i privredna saradnja između Austrije i Srbije predstavlja okosnicu saradnje Istoka i Zapada i veoma je važna za Beč. Austrija je jedan od najvećih investitora u Srbiji, a poslednjih decenija je veliki broj građana Srbije svoj dom pronašao u Beču. Zbog toga mi je velika čast što se saradnja naše dve zemlje produbljuje i što se naša poseta Beogradu baš na ovaj način najavljuje“, izjavio je Hanke.

Peter Hanke će se u okviru posete Beogradu sastati sa gradonačelnikom Beograda, Zoranom Radojičićem, kao i sa zamenikom gradonačelnika, Goranom Vesićem. U petak će prisustvovati konferenciji „Susret Beograda i Beča“ na kojoj će biti predstavljen rad Privredne agencije Beča. Nakon konferencije član gradskog veća Grada Beča posetiće i Naučno-tehnološki park u Beogradu.

IZVOR:DANAS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*