Pokrajina daje 15 miliona dinara za ribnjake i 15 miliona stočarima, proizvođačima vina i rakije više nego duplo

NOVI SAD –

Pokrajina Vojvodina preko javnog konkursa dodeliće ukupno 15 miliona dinara za podizanje novih ribnjaka i rekostrukciju postojećih, objavljeno je danas.

Cilj konkursa je unapređenje korišćenja neobradivog poljoprivrednog zemljišta kako bi se unapredilo ribarstvo u Vojvodini.

Sredstva će biti usmerena za podizanje rastilišta, mladičnjaka, tovilišta, zimovnika, izlovnih i obodnih kanala na površinama ne većim od 50 hektara i ne manjih od hektar.

Za pokrajinsku podršku mogu konkurisati privredna društva i zemljoradničke zadruge do 15. marta.

Podsticaji i  za meso i mleko ukupno 15 miliona

Autonomna pokrajina Vojvodina ponudila je preko konkursa podsticaje za poboljšanje stočarske proizvodnje u cilju poboljšanja kvaliteta mleka i mesa, objavljeno je danas.

Za sufinansiranje potrebne nove opreme u oblasti proizvodnje i prerade mesa i mleka ponuđeno je ukupno 15 miliona dinara.

Bespovratna sredstva mogu biti u iznosu do 60 procenata ukupne vrednosti investicije, odnosno od 200.000 dinara do 2,2 miliona dinara.

Pravo učešća imaju preduzetnici i pravna lica, nosioci registrovanih poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije Vojvodine a rok za podnošenje prijava je 6. mart.

Proizvođačima vina i rakije 70 miliona

Pokrajina Vojvodina ponudila je sufinansiranje u vrednosti od 70 miliona dinara proizvođačima vina i rakije za investicije u opremu, objavljeno je danas.

Cilj konkursa je nabavka opreme za povećanje prihoda na poljoprivrednim gazdinstvima i zapošljavanje seoskog stanovništva.

Za pokrajinske novce mogu konkurisati preduzetnici i pravna lica nosioci registrovanih komercijalnih poljoprivrednih gazdinstava, a dobijeni novac se ne vraća.

Prijave za pokrajisku podršku mogu se podneti najkasnije do 6. marta.

 Izvor: Tanjug

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*