Pokrajinska vlada usvojila odluku o rebalansu budžeta

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici, kojoj je predsedavao predsednik Igor Mirović, utvrdila Predlog pokrajinske skupštinske odluke o rebalansu budzeta Autonomne pokrajine Vojvodine za 2018. godinu.

Predloženi rebalans je rezultat realnih mogućnosti da se aktuelni budzet uskladi na višem nivou, a istovremeno i institucionalni mehanizam za uspostavljanje obima finansiranja javnih potreba u ovoj godini za više od 2,6 milijardi dinara.

Rebalansom se pokrajinski budzet postavlja na nivou od 73,08 milijardi dinara sa visinom deficita od 6,4 milijardi dinara, odnosno oko 9,8 odsto ukupnih prihoda.

Ključna obeležja ovog rebalansa su povećanje agrarnog budzeta i sredstava za dalja kapitalna ulaganja u vodoprivredu, zatim ulaganja u objekte, opremu i plansku dokumentaciju za kvalitetnije sprovođenje zdravstvene i socijalne zaštite i uspostavljanje novih institucionalnih mehanizama za delovanje u oblasti pronalitetne politike i zaštite kulturnog nasleđa.

Ovim rebalansom se nastavlja tendencija rasta obima budzeta, odnosno za manje od dve godine budzet je sa 62 milijardi dinara povećan za 11 milijardi dinara, ili za gotovo 20 odsto.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*