Pokušali da ubiju tužioca jer je blicao da uklone automobil sa sredine puta

Pokušali da ubiju tužioca jer je blicao da uklone automobil sa sredine puta 1Foto: FreeImages / Jason Morrison

Tužilaštvo u Tetovu saopštilo je danas da su dva muškarca i jedan maloletnik pokušali da ubiju tužioca gostivarskog tužilaštva zato što im je iz automobila „blicao“ da pomaknu vozilo sa sredine puta da bi mogao da prođe.

Kako se navodi, dvojica muškaraca su juče u ranim jutarnjim satima, zajedno sa maloletnikom starim 17 godina, „pukušali sa umišljajem da ubiju javnog tužioca i sva trojica napadača su osumnjičeni za krivična dela koja se odnose na ubistvo u pokušaju i saučesništvo.

Tužilac Tužilaštva u Gostivaru juče se, precizira se, automobilom zajedno sa rodjakom vozio kroz gostivarsko selo Čegrane gde je jedan od osumnjičenih svoje vozilo bio zaustavio na sredini puta pred kućom drugog osumnjičenog.

Tada im je „blicao svetlom da oslobode put, a nakon što je prošao osumnjičeni su nastavili da ga prate u automobilu, pa su kada je zaustavio, kako se ističe, počeli da ga vredjaju i da se agrsivno ponašaju zato što im je blicao.

„Oštećeni se predstavio da je javni tužilac i da, ako ima potrebe, pozovu policijiu da rasčiste slučaj, nakon čega su sva trojica počela da ga udaraju. Maloletnik je iz džepa izvadio nož kojim je tužioca ubo u zadnju desnu stranu grudnog koša, a zatim je pokušao da ga još jednom probode. Videći da osumnjieni namerava da dovrši delo, tužilac je izvadio pištolj, za koji ima dozvolu i pucao u vazduh“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je protov dvojice punoletnih napadača pokrenut istražni postupak i zatražen pritvor, a da će se za maloletnika postupak voditi po Zakonu za pravdu za decu.

Sudija za prethodni postupak je na predlog Tužilaštva dvojici osumnjičenih punoletnih napadača odredio pritvor od 30 dana, navelo je tetovsko tužilaštvo i istaklo da je „preuzelo postupak da obezbedi nepristrasnost u istrazi s obzirom na to da je oštećeni tužilac u Osnovnom tužilaštvu u Gostovaru“, gradu na severozapadu zemlje udaljenom 24 kilometra od Tetova.

 

 

 

IZVOR:DANAS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*