Policija i žandarmerija u selu pored Orešca, Monika živa i trenutno sa osumnjičenim?

МУП Србије
NIŠ –

Prema poslednjim informacijama osumnjičeni Ninoslav Jovanović se krije u selu pored Orešca, javlja TV Prva.

Policija i žandarmerija intenzivno pretražuju teren.

Prema nezvaničnim informacijama, oteta devojčica je živa i trenutno je sa osumnjičenim, saznaje TV Prva.

MUP Srbije

Kako navodi Blic, u kući, koja inače pripada Goranu Bogdanoviću, ocu supruge brata Ninoslava Jovanovića, pronađeni su brojni tragovi koji ukazuju da je Jovanović boravio u njoj.

Potraga za Jovanovićem intenzivno traje. On je osumnjičen da je povezan sa nestankom dvanaestogodišnje Monike Karimanović kojoj se svaki trag izgubio pre pet dana, 20. decembra, i to rano ujutru kada je išla ka školi.

Rebić: Moniku traži 220 policajaca, potraga i tokom noći

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je danas u Orešcu kod Knjaževca da više od 220 policijskih službenika intenzivno traga za 12-ogodišnjom Monikom.

Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je i video snimak skrovišta u Orešcu, za koje se smatra da je osumnjičeni Ninoslav Jovanović koristio da sakrije otetu devojčicu iz Niša Moniku Karimanović.

Rebić veruje da će policija u najskorije vreme pronaći devojčicu i dodaje da će tokom noći biti nastavljena pretraga terena sa termovizijskim kamerama.

„Od kada je majka prijavila njen nestanak, ovo je apsolutni prioritet u radu Ministarstva unutrašnjih poslova. U potrazi su angažovani pripadnici policijskih uprava u Nišu i Zaječaru, Helikopterska jedinica, Žandarmerija, psi tragači, kao i termovizijske kamere. Iskoristili smo sve raspoložive resurse i ljudske i materijalne i koristimo ih i dalje kako bi pronašli devojčicu“, istakao je Rebić.

Direktor policije je, neposredno pre nego što je došao u Orešac, posetio roditelje male Monike, kako bi ih obavestio šta je policija do sada preduzela.

„Na osnovu dokaza do kojih smo došli smatramo da je izvršilac ovog krivičnog dela Ninoslav Jovanović iz Malče. Postoje dokazi da je on ukrao jedno vozilo u kom je policija pronašla njegove otiske i tragove koji ukazuju da je sa njim bila i Monika. Utvrdili smo da su jedno vreme boravili u ovom mestu, dok smo na drugom mestu pronašli Monikin ranac“, naveo je direktor policije.

Prema njegovim rečima, policija ima i izjave dva svedoka koji su potvrdili da su Jovanovića videli sa devojčicom.

Sa direktorom policije u Orešcu su bili i načelnici policijskih uprava u Nišu i Zaječaru sa svojim policajcima, kao i najiskusniji operativci iz sedišta Ministarstva unutrašnjih poslova.

Rebić je podsetio da je Jovanovića, koji je od 2006. do 2018. godine bio u zatvoru na izdržavanju kazne zbog seksualnih delikata, policija samo nekoliko dana po izlasku ponovo uhapsila, jer je na društvenim mrežama slao poruke neprimerene sadržine.

On je u pritvoru bio do marta ove godine.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*