Policija u Leskovcu uhapsila 11 osoba zbog zloupotrebe službenog položaja

Foto: 021.rs (Ilustracija)

Pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije uhapsili su 11 osoba osumnjičenih da su zloupotrebom položaja i pranjem novca prisvojili 5,6 miliona dinara, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Foto: 021.rs (Ilustracija)

 

Uhapšeni su I.D. (24) odgovorno lice leskovačke filijale „Viner štediše osiguranje“, Z. R. (44) regionalni menadžer filijale u Nišu, I. T . (55) odgovorno lice jedne banke u Leskovcu, D. D. (40) službenik jedne banke u Leskovcu, D. T. (25), N. S. (22) , D. B (25), M. P. (21), S. S. (43), M. K. (23) i Z. S. (26), svi zaposleni u „Viner štediše osiguranju“ u Leskovcu.
Sumnja se da je I. D. u dogovoru sa Z.R, a uz pomoć D.T. i N.S. od više građana Leskovca i Vlasotinca uzimala novac na ime štednje, iako je znala da štednja nije delatnost „Viner štediše“ osiguranja.
Potom je, kako se sumnja, sačinjavala fiktivne ugovore sa oštećenima o životnom osiguranju, bez njihovog znanja, i od tog novca uplaćivala premije osiguranja.
Na ovaj način je kroz bruto provizije neosnovano povećavala iznos svoje zarade, dodaje se u saopštenju. Osumnjičeni D.B, M.P, S.S, N.S, M.K. i Z.S. od više osoba pribavljali su lične karte na osnovu kojih je I. D, kako se sumnja, sačinjavala fiktivne ugovore o životnom osiguranju.
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati.
IZVOR:021.RS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*