Poljoprivrednicima nov izvor finasiranja

„Ove godine poljoprivrednici će dobijati subvencije od države ali će za razliku od 2017. ove godine imati još jedan, nov izvor finasiranja , a to je novac iz pretpristupnih fondova EU – IPARD namenjen za investicije i povećanje obima proizvodnje“, rekao je na Poljoprivrednom fakultetu pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević u današnjem obraćanju učesnicima naučno-stručnog savetovanja „Dobar dan, domaćine“.

Radojević je ukazao da sa evropskim finansiranjem, imamo određena ograničenja u nacionalnim merama, pa tako i na pokrajinskom nivou i zato je u 2017. godini učinjen maksimalan napor na planu finansijske podrške poljoprivrede u Vojvodini, piše RTV.

Resorni sekretarijat će u 2018. nastaviti sa svim merama iz 2017. godine, uvažavajući kriterijume i ograničenja koje sa sobom nosi IPARD, i sa druge strane akcenat staviti na mlade poljoprivrednike do 40 godina – startap program koji je prvi put sproveden u 2017. godini, uz dvostruko više sredstva u odnosu na prethodnu godinu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*