POMOĆ GRADA ZA SOCIJALNO UGROŽENE PORODICE

Savetnica gradonačelnika Novog Sada Ljiljana Koković prisustvovala je podeli paketa pomoći socijalno ugroženim porodicama u magacinu Crvenog krsta u Petrovaradinu.

– Grad Novi Sad nastavlja uspešnu saradnju sa Gradskom organizacijom Crvenog krsta sa kojom realizuje niz aktivnosti podrške i pomoći socijalno ugroženom stanovništvu sa teritorije Grada. I ove godine je iz Budžeta izdvojeno 7,6 miliona dinara za realizaciju Programa direktnog ublažavanja siromaštva. Crveni krst je izvršio nabavku 1200 prehrambenih paketa, 1200 higijenskih paketa i 600 prostornih metara mekog ogrevnog drveta, a tu pomoć dobiće 2500 socijalno ugroženih porodica. Grad vodi odgovornu socijalnu politiku i cilj nam je da pomoć stigne do svakog korisnika na vreme, bez obzira na epidemiološku situaciju u kojoj se trenutno nalazimo – rekla je Ljiljana Koković.

Sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Dragan Lazić je naglasio da je veoma zadovoljan novim magacinskim prostorom koji ima mnogo bolje uslove za skladištenje i preuzimanje paketa, zahvaljujući donaciji kompanije „Marera Properties“.

– Tradicionalno, početkom decembra deli se pomoć za socijalno najugroženije porodice.  Takođe, krajem godine zahvaljujući snažnoj podršci Grada Novog Sada, humanim pojedincima, donatorima i svim ljudima dobre volje, biće obezbeđeni novogodišnji paketi za decu korisnika Narodne kuhinje – rekao je Dragan Lazić.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*