Pomoć za radnike Linglonga i dalje potrebna: U Novom Sadu se prikupljaju hrana i higijena

Vijetnamskim radnicima u Zrenjaninu i dalje je potrebna pomoć, saopštilo je više organizacija koje su tokom prethodne nedelje prikupljale donacije.
Pomoć za radnike Linglonga i dalje potrebna: U Novom Sadu se prikupljaju hrana i higijena
Foto: 021.rs

Kako se navodi u saopštenju, garderoba se, za sada, više ne prikuplja, a ukoliko bude potrebe za tim ponovo, javnost će biti obaveštena.

U Zrenjaninu i Beogradu trenutno se prikupljaju hrana i novčane donacije, dok se u Novom Sadu prikupljaju hrana i higijena.

„Hranu ne distribuiramo svakodnevno, uslove za čuvanje nemamo, a nismo sigurni ni da li radnici imaju frižidere. Ono što znamo jeste da imaju mogućnost da kuvaju, pa tako osim nekvarljive hrane koja se može pripremati, donosite onu koja je suva ili konzervirana, navodi se u saopštenju ovih organizacija.
Dodaje se da se organizacije i kolektivi iz Zrenjanina, Beograda i Novog Sada koji učestvuju u prikupljanju i distribuciji socijalne pomoći „radnicima Linglonga iz Vijetnama, svakodnevno ulažu napor kako bi se ovim ljudima olakšao položaj i put do ostvarenja njihovih radničkih i ljudskih prava“.
„Do sada smo podržali radnike da se izbore za smeštaj dostojan čoveka, toplu odeću i hranu. Međutim pošto su na više lokacija, to im otežava da se samoorganizuju i bore dalje. Borba nije gotova, još uvek smo na terenu, podrška zajednice im je i dalje potrebna. Akcije se nastavljaju“, ističu.
Navode i da solidarni građani i građanke svakodnevno zovu i pitaju gde i kako mogu da pomognu.
Mesta za prikupljanje pomoći:
NOVI SAD
Crna kuća 13, u Vojvode Bojovića 13, radnim danima od 10 do 19h, a subotom od 10h do 15h, do 27. novembra, možete doneti hranu i higijenska sredstva.
Detaljnije OVDE.
ZRENJANIN
Zrenjaninski socijalni forum,
Dr Jovana Cvijića 8a
utorkom 10-14h
četvrtkom 12-17h
i subotom 10-14h.
BEOGRAD
Društveni centar Oktobar,
Strahinjića Bana 33, interfon Oktobar, suteren
od 22. do 26. novembra, svakog dana osim nedeljom, od 17h do 23h.
Detaljnije na OVOM LINKU.
NOVČANE DONACIJE:
Novac koji će se koristiti u skladu sa potrebama radnika na vodu i hranu, možete donirati:
1. Uplatom na dinarski račun Solidarne kuhinje:
160-6000001211075-56
(svrha uplate: Solidarnost sa vijetnamskim radnicima)
ili putem Paypala
2. Ostavljanjem novca u Društveni centar Oktobar u Beogradu.

Organizacije i kolektivi koji potpisuju ovo saopštenje su Zrenjaninski socijalni forum, Zrenjaninska akcija – ZRAK, PAOR – Panonska aktivistička organizacija, ASTRA – akcija protiv trgovine ljudima, A11 – Inicijativa za ekonomska i socijalna prava, Solidarna kuhinja, Društveni centar Oktobar, Združena akcija Krov nad glavom Novi Sad, Antifašistički front 23. oktobar, Omladinski centar CK13 i Kuhinja solidarnosti Novi Sad.

 

 

 

IZVOR:021.RS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*