Popravka parkirališta i taksi stajališta koštaće 12 miliona dinara

PARKING SERVIS
Održavanje parkirališta, rekonstrukcija i sanacija koštaće „Parking servis” 12 miliona dinara s porezom, što je za 1,2 miliona više nego što je izdvojeno prethodne godine.

Rukovodstvo javnog komunalnog preduzeća odlučilo je da posao, kao i ranije, poveri GP „Omega”, jedinom učesniku na tenderu. Reč je, inače, o tekućem i investicionom održavanju, kao i radovima koji će biti obavljani po nalogu inspekcije.

„S obzirom na to da se radi o radovima u okviru rekonstrukcije i sanacije parkirališta i taksi stajališta čiji je obim i raznolikost nemoguće precizno utvrditi na godišnjem nivou, unapred je određena vrednost ugovora, u visini procenjene vrednosti javne nabavke”, objašnjeno je u tehničkoj specifikaciji „Parking servisa”, objavljenoj na Portalu javnih nabavki.

Rok za završetak radova biće definisan u pojedinačnim nalozima, u skladu s obimom posla. Obaveza odabranog izvođača je da pre početka radova to prijavi nadležnim institucijama, te ishoduje rešenje o izmeni režima saobraćaja i postavi odgovarajuću signalizaciju, kao i da obeleži gradilište.


Za putnički automobil 1,8 miliona dinara 

Rukovodstvo „Parking servisa” zaključilo je, s firmom „Stojanov”, ugovor za nabavku putničkog automobila po ceni od oko 1,8 miliona dinara s PDV-om. Rok za isporuku novog vozila, proizvedenog 2023. godine, jeste 30 dana. Nije zgoreg napomenuti da „Stojanov” prodaje vozila marke fijat, alfa romeo, yip i honda.


Plaćanje će biti obavljeno sukcesivno, po završetku svakog posla i ispostavljanju troškova. Javno komunalno preduzeće će o svom trošku angažovati nadzor koji će kontrolisati radove, a za čiji će kvalitet odabrani izvođač garantovati najmanje godinu dana. Kako se može primetiti, „Parking servis” zadržava pravo da ne utroši celokupan iznos ugovorene vrednosti posla, ukoliko za to ne bude potrebe.

 

 

 

IZVOR:DNEVNIK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*