Poslanica radikala napustila stranku zbog najave ulaska Jutke u SRS

Foto: 021.rs

Poslanica Srpske radikalne stranke i jedna od potpredsednica Skupštine Vojvodine Smiljana Glamočanin Varga napustila je, uz još nekoliko partijskih kolega, radikale i osnovala svoj pokret.

Ona je osnovala „Pokret za Banat“ i to saopštila na društvenim mrežama. Do kraja mandata, ipak, ostaje potpredsednica Skupštine Vojvodine.
List Blic prvi je saopštio da su za samo desetak dana predsednici banatskih okruga SRS podneli ostavke – u pitanju su koordinatori srednjobanatskog Ivica Milankov, severnobanatskog okruga Dragan Stjepanović i južnobanatskog okruga Smiljana Glamočanin Varga.
Foto: 021.rs
„Pokret za Banat je patriotsko udruženje građana, otvoreno za sve ljude koji žive u Banatu, ili jednostavno vole Banat. U Banatu živi mnogo nacija, živimo u slozi, delimo istu zemlju, isto nebo i nažalost iste mnogobrojne probleme. Dobrodošli su svi koji se nisu ogrešili o otadžbinu i narod i svi koji su spremni da se vredno i pošteno bore za bolji život svih u Banatu!“, napisala je Smiljana Glamočanin Varga na svom fejsbuk profilu, uz fotografiju članova novog pokreta.
Ono što je ova poslanica navela kao razlog za napuštanje Srpske radikalne stranke je bahatost najviših funkcionera partije, ali i najavu da bi novi član SRS mogao da postane bivši predsednik optine Brus Milutin Jeličić Jutka, optužen za seksualno uznemiravanje i trenutno zbog toga na sudu.
„Znate, ja imam ćerku, svi imamo u okruženju i prijatelje i rođake i kumove i komšije koji imaju ćerke i sestre, mi zaista ne želimo da živimo u državi u kojoj će takve ličnosti zapošljavati žene, izjavila je za RTV Glamočanin Varga.
IZVOR:021.RS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*