Poslastica sa makom

Izvor: Shutterstock

Zanimljiv desert punjen makom.

Sastojci:

– 170 g maslaca
– 300 g glatkog brašna
– 100 g šećera
– 1 jaje

Nadev od maka:

– 125 g mlevenog maka
– 1 kašika šećera
– 50 ml mleka
– nekoliko kapi arome ruma
– šećer u prahu za valjanje

Priprema:

Nadev od maka
Pripremite nadev od maka tako što ćete sve sastojke (mak, šećer i aromu ruma) preliti  vrućim mlekom i dobro izmešati.

Nemojte dodavati više mleka iako mislite da treba, samo dobro izmešajte. Ostavite da se nadev hladi dok pripremate testo.

Testo
Brašno i šećer promešajte u posudi, pa dodajte hladan maslac narezan na kockice i jaje. Zamjesite glatko testo.

Zamotajte ga u providnu foliju i staviti u frižider na 30 do 60 minuta.

Rernu zagrejte na 180 stepeni, a veliki plitki pleh od rerne obložite papirom za pečenje.

Testo podelite na 25 kuglica veličine oraha. Svaku kuglicu malo istanjite i u sredinu svake stavite kašičicu hladnog nadeva od maka.

Zatvorite i formirajte pravilne kuglice, pa ih stavite na pripremljen pleh, pazeći na razmak jer će se tokom pečenja raširiti.

Pecite oko 10 minuta.

Ohladite ih na rešetki, zatim ih uvaljajte u šećer u prahu.

Prijatno!

 

 

 

IZVOR:N1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*