Posle 30 godina ponovo direktni letovi između Beograda i Amsterdama

(Pixsaby)

Holandska avio-kompanija KLM posle 30 godina pauze danas je ponovo uspostavila direktne letove između Beograda i Amsterdama.

Avion holandske avio-kompanije sleteo je danas oko 11.30 sati na beogradski aerodrom „Nikola Tesla”, u prisustvu velikog broja domaćih medija, a za Amsterdam poleće u 12.30.

Time se KLM Royal Dutć Airlines, najstarija avio-kompanija na svetu koja i dalje leti pod svojim prvobitnim imenom, vratila u Srbiju.

U početku će avioni KLM-a povezivati Beograd i Amsterdam tri puta nedeljno, a od 11. juna, broj letova će biti povećan na jedan dnevno.

Zahvaljujući toj avio-liniji, putnicima iz Beograda će biti olakšan pristup širokoj mreži letova, a prema trenutnom rasporedu letenja, putnici će imati zgodno vreme presedanja za evropske gradove kao što su Madrid, Dablin i Edinburg.

Zanimljivo je da je još tokom tridesetih godina 20. veka bilo moguće iz Beograda leteti direktno do Indonezije, tadašnje Holandske Istočne Indije.

Prvi KLM-ov let za Beograd bio je 1. oktobra 1931, i išao je od Amsterdama, preko Lajpciga i Budimpešte, pa sve do Batavije (današnje Džakarte) u tadašnoj Holandskoj Istočnoj Indiji.

Redovni letovi između Amsterdama i Beograda su zatim više puta obnavljani i ukidani, a poslednji KLM-ov let na toj ruti poleteo je malo uoči početka raspada SFR Jugoslavije.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*