Posne punjene paprike

Izvor: Shutterstock

Veoma ukusno posno jelo, čak i kada se ohladi.

Sastojci:

– 12 do 15 suvih paprika, mogu i sveže

– 4 veće glavice crnog luka

– oko 200 g šaragarepe

– 100 g krupno mlevenih oraha

– 5 punih šaka pirinč okruglog zrna

– 2 dl soka od paradajza

– oko 3 dl ulja

– so, biber, suvi biljni začin, aleva paprika

– 3 kašike brašna

– 100 g kuvanog, pa izrendanog krompira

Priprema:

U dublji sud sipati ulje, oko 1,5 dl, dodati ceskani luk i šargarepu.

Na ulju pržiti na umerenoj temperaturi luk i šargarepu, dok ne postanu skoro kašasti.Mešati konstantno i po potrebi dolivati ulje.

Dodati orahe, promešati, pa pržiti malo da i orasi puste masnoću.

Zatim dodati paradajz, začine i pržiti da se sve sedini, opet dolivajući pomalo ulja da ne bude suvo.

Dodati pirinač i propržiti sve zajedno još par minuta.

Na kraju dodati i rendan krompir, lagano promešati i skloniti sa šporeta.

Paprike očistiti, oprati i puniti nadevom do 3/4.

U svaku papriku staviti pola kačicice brasna, da fil ne bi izlazio prilikom kuvanja.

Mogu da se zatvore i komadom paradajza.

Ređati ih u tepsiju, naliti toplom vodom da ogreznu i poklopiti. Kuvati na umerenoj temperaturi dok ne omekšaju.

Uključiti rernu na 200 stepeni i kad je tečnost vec isparila, staviti paprike u rernu da se zapeku.

Prijatno!

 

 

 

IZVOR:N1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*