Potpisan Sporazum o saradnji Ministarstva pravde i Pravnog fakulteta u Novom Sadu

BEOGRAD –

Ministarka pravde Maja Popović potpisala je danas Sporazum o obrazovno-naučnoj i poslovnoj saradnji sa dekanom Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Branislavom Ristivojevićem.

Potpisivanje ovog sporazuma ima za cilj pružanje odgovarajuće prakse i profesionalnog usavršavanja najboljih studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, razmenu iskustava u realizaciji nacionalnih i međunarodnih projekata iz oblasti prava, saradnju na organizaciji kurseva, seminara, okruglih stolova, kao i omogućavanje permanentnog obrazovanja i usavršavanja zaposlenih u Ministarstvu pravde, u skladu sa zakonom.

maja, popović, pravni, fakultet, novi, sad, ristivojević

Izvor: Ministarstvo pravde

Ministarka Popović je ovom prilikom održala i predavanje studentima Pravnog fakulteta na temu promene Ustava. Posebno je ukazala na razloge za promenu Ustava, njihov značaj i prednosti koje će promene Ustava imati u budućnosti.

Predavanju su prisustvovali i predsednik Višeg suda u Novom Sadu Miroslav Alimpić, v.f. javnog tužioca u Novom Sadu Branislav Lepotić, zamenica predsednika Osnovnog suda u Novom Sadu mr Sanja Berak, Osnovni javni tužilac u Novom Sadu Radivoj Kaćanski, predsednica Privrednog suda u Novom Sadu Gordana Ristić, kao i predsednik Prekršajnog suda u Novom Sadu Kamenko Kozarski.

U delegaciji Ministarstva pravde, događaju su prisustvovali i Snežana Radanović, posebni savetnik ministarke pravde i Vladimir Vinš, pomoćnik ministarke za međunarodnu saradnju i strateško planiranje, navodi se u saopštenju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*