Potpisan Sporazum o saradnji u oblasti forenzike sa Belorusijom

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović i predsednik Državnog komiteta za sudsko veštačenje Republike Belorusije Andrej Šved potpisali su u Beogradu Sporazum o saradnji u oblasti forenzičke delatnosti.

„Potpisani sporazum omogućiće razmenu podataka iz oblasti forenzike između Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Državnog komiteta Belorusije, što će doprineti efikasnijem sprovođenju forenzičkih analiza“ – rekao je Stefanović po potpisivanju sporazuma.

Prema njegovim rečima, tema sastanka bila je i razmena znanja i iskustava eksperata dve zemlje iz oblasti forenzike.

„Stalna razmena znanja i iskustava važna je za Republiku Srbiju. Razgovarali smo o zajedničkom radu eksperata dve zemlje i mi smo raspoloženi da ugostimo eksperte iz Belorusije koji će sa našim stručnjacima razmeniti znanja. Hoćemo da takavu vrstu saradnje uspostavimo kao stalnu“ – naveo je Stefanović.

Potpredsednik Vlade je istakao da su odnosi između Srbije i Belorusije prijateljski i da saradnja između dve države, u prethodnih nekoliko godina,  jača kako na političkom, tako i na ekonomskom i bezbednosnom polju.

„Za Srbiju, a posebno za Ministarstvo unutrašnjih poslova nastavak te saradnje je veoma važan“ – rekao je Stefanović i dodao da je tokom posete Belorusiji bio impresioniran profesionalizmom pripadnika Državnog komiteta i Ministarstva unutrašnjih poslova te zemlje.

Stefanović se zahvalio delegaciji Državnog komiteta i njenom predsedniku Švedu na poseti i iskazanoj spremnosti da zajedničkim radom gradimo bolju i sigurniju budućnost za građane Srbije i Belorusije.

Predsednik Državnog komiteta za sudsko veštačenje Belorusije Šved istakao je da je potpisani Sporazum važan za tu instituciju, koja je, kako je naveo, spremna da srpskoj policiji pruži svaku vrstu pomoći u borbi protiv organizovanog i svih drugih vidova kriminala.

„Na sastanku smo dogovorili zajednički plan delovanja. Uveren sam da ćemo sve modalitete saradnje i projekte o kojima smo danas razgovarali moći da realizujemo“ – rekao je Šved.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*