Potraga za Novosađaninom zbog likvidacije škaljaraca, sumnja se da je ubijen u Španiji

Policija i porodice tragaju za akterima dve egzekucije pripadnika „škaljarskog klana“, u januaru u Atini i u julu na Krfu, kojima se gubi svaki trag.

Potraga za Novosađaninom zbog likvidacije škaljaraca, sumnja se da je ubijen u Španiji

Kako pišu „Novosti“, traga se za Podgoričaninom S. L, za kog se tvrdi da je „namestio“ sve četiri žrtve, ali i za Novosađaninom Lj. L, koji je, prema operativnim podacima, jedan od onih koji su direktno pucali u atinskom restoranu.
Za obojicu, u ovom trenutku, postoje operativni podaci da nisu živi, odnosno da su ubijeni i zakopani na tlu Španije. Navodno, obojica su otišla na Pirinejsko poluostrvo kako bi bila isplaćena za likvidacije, i više se nijedan nije javio porodici.
Prema saznanjima bezbednosnih službi, Lj. L, rođeni Novosađanin, bio je jedan od četvorice napadača koji su 19. januara ove godine u atinskom restoranu, pred ženama i decom, ispalili hice u jednog od navodnih vođa „škaljaraca“ Igora Dedovića i njegovu „desnu ruku“ Stevana Stamatovića. Drugi egzekutor, kako se sumnja, bio je Vranjanac M. P, koji je nakon toga pobegao u Srbiju gde je i osuđen za ubistvo. U toku je identifikacija preostale dvojice.
Grčka policija, koja sa srpskom radi na rasvetljavanju ovog zločina, u Stamatovićevom telefonu je pronašla poruke i fotografije koje je on slao nestalom S. L, sa kojim je bio dobar i u tesnoj vezi. Slične poruke i fotografije smeštaja grčka policija pronašla je i u mobilnom telefonu ubijenog Alana Kožara, koji je sa S. L, takođe, pre smrti, bio u kontaktu. On i njegov prijatelj Užičanin Damir Hadžić, ubijeni su 23. jula na ostrvu Krf, ispred vile u kojoj su odseli.
U ovom trenutku nejasno je koja strana se „pobrinula“ da S. L. nestane. Navodno, on je namamljen u Španiju da mu se plati za „tipovanje“, ali je tamo nestao. Navodno, na identičan način je nestao i mladi Novosađanin, koji se dovodi u vezu sa pucnjavom u Atini. Informacije govore da se i on uputio u Španiju da bude isplaćen i da mu se tamo izgubio trag.
Prema svemu sudeći, ovo je nova faza u krvavom sukobu dva kotorska klana. Pojedini ljudi nestaju bez ikakavog traga, budu ubijeni i zakopani. Prema nekim informacijama ovakva sudbina je zadesila najmanje petoricu mladića iz Srbije i Crne Gore.
Autor: Novosti
Foto: EPA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*