Potvrđen poraz naprednjaka u Beočinu, ništa od ponavljanja izbora

Foto: 021.rs

Izbori na biračkom mestu broj 4 u Beočinu, u OŠ „Jovan Grčić Milenko“, neće biti ponovljeni, s obzirom na to da je sud prihvatio žalbu Socijalističke partije Srbije.

Foto: 021.rs
Ponavljanje izbora na tom biračkom mestu značilo je i veliku šansu za promenu izbornih rezultata, jer bi pravo glasa imalo 1.503 birača, a razlika u broju osvojenih glasova između SPS i SNS bila je prilično mala – svega 160 glasova u korist „crvenih“.
I dok su politička kriza i pritisci bili svakodnevica u predizbornom Beočinu, slična situacija se nastavila i posle nedelje, 21. juna. Nakon objavljenih rezultata, dosadašnji predsednik opštine i nosilac liste beočinskih naprednjaka Mitar Milinković podneo je prigovor na rezultate izbora, o čemu je odlučivao Upravni sud.
Sud je ovaj prigovor uvažio i odlučeno je da će se glasanje na ovom biračkom mestu održati u nedelju, 5. jula. Socijalisti su takav zaplet nazvali pravnim nasiljem naprednjaka i podneli su žalbu. Kako se do 5. jula Upravni sud nije oglasio o tom pitanju, Opštinska izborna komisija pomerila je glasanje za subotu, 11. jul.
Međutim, poslednjom odlukom Upravnog suda, kojom se uvažava žalba Socijalističke partije Srbije i poništava rešenje o ponavljanju glasanja, stavljena je tačka na izbore u Beočinu i potvrđena izborna pobeda SPS-a na lokalnim izborima u tom mestu. 
Kako se navodi u presudi, Opštinska izborna komisija je usvojila prigovor i poništila rešenje o utvrđivanju rezultata izbora za odbornike Skupštine opštine Beočin na biračkom mestu broj 4, te je donela odluku o ponavljanju izbora, raspustivši birački odbor za to biračko mesto, a da u obrazloženju „rešenja nisu sadržani navodi prigovora, niti je data ocena tih navoda prema sadržini izbornog materijala za to biračko mesto“, te takvo rešenje mora da bude poništeno.
IZVOR:021.RS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*