Potvrđena optužnica za ubistvo u Belvilu, uskoro suđenje

BEOGRAD –

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je rešenje o potvrđivanju optužnice protiv petorice okrivljenih za podmuklo ubistvo Bojana Mirkovića (34) 12. novembra 2020. godine u garaži zgrade u beogradskom naselju Belvil.

Ovom odlukom optužnica je stupila na pravnu snagu i uskoro će optuženima biti zakazan početak suđenja za krivično delo teško ubistvo.

cekic, sudnica, sud, presuda, pravosudje, pravda

Izvor: Free Images

Odlukom Apelacionog suda od 27. avgusta odbijene su sve žalbe odbrane i potvrđeno je prvostepeno rešenje Višeg suda u Beogradu od 5. jula, kojim je potvrđena optužnica od 10. maja, precizirala je za Tanjug portparolka suda Mirjana Piljić.

Sud je utvrdio da postoji opravdana sumnja da su optuženi Bojan Kovačević, Ivan Nikčević, Lazar Tejić i Dušan Kokoruž izvršili teško ubistvo u saizvršilaštvu, dok se Filip Ivanović tereti za pomaganje u izvršenju ovog krivičnog dela.

Za ovo krivično delo zaprećena je kazna od najmanje 10 godina zatvora, a kao najviša im se može izreći i doživotni zatvor.

Tejiću, koji se sumnjiči da je bio neposredni izvršilac, tereti se i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Svi optuženi su uhapšeni desetak dana nakon ubistva, i dalje se nalaze u pritvoru.

Istraga protiv njih je sprovedena zbog sumnje, da su Kožuh, Tejić, Kovačević i Nikčević po prethodnom dogovoru, učestvovali u ubistvu Mirkovića.

Na saslušanju u tužilaštvu nakon hapšenja u novembru svi su se branili ćutanjem, osim Kovačevića koji je izneo odbranu, a on je inače očuh neposrednog izvršioca.

Nadležni organi pronašli su oba pištolja iz kojih je pucano na Mirkovića, bicikl kojim je neposredni izvršilac došao na mesto izvršenja i kojim se posle udaljio.

Takođe je pronađen GPS uređaj koji je korišćen za praćenje Mirkovića pre ubistva.

„Biološki tragovi i vremensko-prostorna analiza potvrđuju umešanost svih okrivljenih“, istaklo je ranije tužilaštvo.

Mirković je prilikom ubistva kod sebe imao lažna dokumenta na drugo ime.

 

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*