Povećano interesovanje za vakcinaciju na Beogradskom sajmu

Interesovanje za vakcinaciju je povećano, rekao je za N1 doktor sa vakcinalnog punkta na Beogradskom sajmu Goran Stanojević, iako je prethodna dva dana, kada je rad bio produžen, bio mali odziv.

„Možete videti po redu koji je kod nas da je interesovanje poraslo. Ali što se tiče srede došlo je samo desetak onih kojima je to bilo namenjeno, mislim na radnike u ugostiteljskim objektima. Juče je nešto više njih bilo. Od 150 građana samo je nekoliko njih u onoj kategoriji zbog koje smo produžili radno vreme“, rekao je Stanojević.

Na pitanje da li postoji veliko interesovanje za treću dozu Stanojević je naglasio da se ljudi toga „precizno“ drže.

„Čim prime elektronski termin ili ako su saznali da spušteno vreme na pet meseci od prethodnih doza, oni koji su zainteresovani odmah dolaze i njih primamo bez ikakve najave. Ponavljam da su neki punktovi otvoreni do 19 časova – Ušće, Galerija i većina domova zdravlja. Dostupne su sve vakcine a petkom i subotom dostupna je i Astra Zeneka“, poručio je Stanojević.

Kada su u pitanju treće doze vakcine, prema rečima doktora Stanojevića, polovina građana revakcinisanih Sinofarm vakconom odlučuje se za Fajzera dok druga polovina ostaje na trećoj dozi Sinofarm vakcine, ostale kombinacije su ređe, napominje.

 

 

 

IZVOR:N1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*