Povoljnija nabavka struje iz Srpske nego iz FBiH

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je danas da je za Brčko distrikt povoljnija nabavka električne energije od Republike Srpske nego od Federacije BiH.

Đokić je sa gradonačelnikom Brčko distrikta Sinišom Milićem razgovarao o pronalaženju najpovoljnijih modaliteta za snabdevanje električnom energijom Brčko distrikta od „Elektroprivrede Republike Srpske“.

Učesnici sastanka su zaključili da će obaviti dodatne konsultacije i analize da bi što pre došli do finalnih usaglašenih rešenja, saopšteno je iz resornog ministarstva, prenosi RTRS.

Đokić je izrazio zadovoljstvo odličnom saradnjom koju Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva ima sa Brčko distriktom, uz uverenje da će tako biti nastavljeno.

Tokom sastanka je istaknuto da je u ovoj godini bila veoma nepovoljna hidrološka situacija, te da su postojali i drugi nepovoljni uticaji na proces proizvodnje električne energije, što je povećalo troškove, a smanjili prihode „Elektroprivrede Republike Srpske“.

Sastanku je prisustvovao i direktor „Elektroprivede Republike Srpske“ Željko Kovačević i Armin Drapić iz Javnog preduzeće „Komunalno Brčko“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*