Požar na Limanu 4 pod kontrolom, nema povređenih; Grad nudi pomoć stanarima

NOVI SAD –

Ekipe vatrogasaca su i dalje na terenu i požar, koji je danas izbio u zgradi u Ulici Jožefa Marčoka 3 oko 15 časova, trebalo bi uskoro da bude stavljen pod potpunu kontrolu, saznaje RTV.

Vatrogasci su požar gasili skoro četiri sata opkolivši zgradu u Ulici Jožefa Marčoka, a ušli su i u zgradu i odatle gasili požar.

pozar, liman

Izvor: RTV (Zdravko Mosnak)

Portparol Hitne pomoći dr Zoran Krulj izjavio je da u ovom incidentu nije bilo povređenih lica. Stanari zgrada su evakuisani odmah što pošto se saznalo za požar.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević pozvao je stanare zgrade u ulici Jožefa Marčoka na Limanu 4 kojima su, usled požara koji je danas izbio, oštećeni stanovi, da se jave u mesnu zajednicu “Ostrvo“ u ulici Narodnog fronta br. 71, kako bi im bio obezbeđen adekvatan smeštaj.

Gradonačelnik Vučević takođe je rekao da će grad zajedno sa JKP “Stan“ sanirati krov koji je zahvatila vatra tokom nemilog događaja. On se zahvalio vatrogascima, kao i Policijskoj upravi Novi Sad na brzoj reakciji, ali i pripadnicima komunalne policije koji su pomogli da starija sugrađanka i beba izađu iz ulaza zgrade i pre dolaska vatrogasne službe.

pozar4

Izvor: Teodora Márton Bálindt

Kako je  rečeno u MUP-u, u 15.14 časova prijavljeno je da gori krov višespratne zgrade u Ulici Jožefa Marčoka 3.

Požar je, kako se navodi, zahvatio tavanske prostorije na sedmom spratu (poslednjem) zgrade, odnosno oko 200 kvadratnih metara krovne konstrukcije.

U potkrovlju zgrade požarom su zahvaćena jedan ili dva stana.

pozar

Izvor: Teodora Márton Bálindt

Evakuisano je više od 20 stanara, a u gašenju požara angažovano je pet vozila sa 14 vatrogasaca.

Crepovi sa zapaljenog krova padaju na okolna vozila, a policija udaljava građane jer postoji opasnost da padnu kablovi kojima je zgrada povezana sa okolnim objektima.

 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*