Požar u fabrici u Nju Džersiju, vatra se približava skladištu hemikalija

(Foto Beta/AP)

PASAIK – Požar kod hemijske fabrike u mestu Pasaik, u američkoj državi Nju Džersi, proširio se noćas na nekoliko zgrada i preti da stigne do skladišta sa hemikalijama, objavili su zvaničnici.

Gradonačelnik mesta Pasaik, Hektor Lora poručio je stanovnicima u videu objavljenom preko Fejsbuka da se udalje od tog kvarta i da prozori treba da budu zatvoreni.

Rekao je da vatrogasci i dalje procenjuju situaciju i dodao da za sada nije prijavljeno da ima nastradalih.

Šef vatrogasaca tog mesta Patrik Trentakost rekao je da je zgrada bila prazna kada je izbio požar, prenosi Beta.

U delu zgrade je bilo hlora i to je sada, kako izgleda, pod kontrolom, rekao je on nešto posle ponoći po lokalnom vremenu (6.00 ujutro u subotu po srednjoevropskom vremenu).

Šef vatrogasaca rekao je takođe da se urušio veći deo zgrade gde je počeo požar. Voda iz obližnje reke se koristi dodatno da pomogne vatrogascima.

Mnogi vatrogasci su se okliznuli i padali dok su se borili sa plamenom, jer se voda koju koriste u gašenju požara pretvara u led na tempereturama ispod nule. Jedan vatrogasac prevezen je u bolnicu zbog povreda na licu.

Fabrika Kualko nalazi se oko 21 kilometar zapadno od Menhetna. Ona proizvodi hemikalije koje se koriste za bazene i spa centre, prema podacima na portalu fabrike. Nalazi se blizu firme Madžestik Indastris koja proizvodi nameštaj za ugostiteljske objekte.

Predstavnici Odelenja za zaštitu okoline su na mestu požara da analiziraju kvalitet vazduha, rekao je gradonačelnik.

Guverner Nju Džersija Fil Marfi poslao je tviter poruku o požaru ponavljajući poziv ljudima koji žive u blizini da zatvore prozore.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*