Predlog zakona o vojnim stanovima

Gradnja jeftinih kvadrata za vojnike i policajce poceće u avgustu pošto je Vlada Srbije usvojila Predlog zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Leks specijalis bi već sledeće nedelje trebalo da se nađe pred poslanicima, a prva gradilišta se očekuju u Vranju, Kraljevu i Nišu, pišu Novosti. Predlog zakona, između ostalog, predviđa da kupovini jeftinog stana mogu da se nadaju pripadnici bezbednosnih službi koji nemaju trajno rešeno stambeno pitanje ili imaju neodgovarajući stan, prenosi „Dnevnik“.

Uslov je da od stupanja na snagu novog zakona nisu prodali nekretninu, stan ili zgradu, bilo da su je imali u Srbiji ili na teritoriji nekadašnje SFRJ.

Ko ima pravo na kupovinu stana, znaće se u roku od 30 dana od dobijanja građevinske dozvole za gradnju zgrade. Spisak se ažurira dva puta godišnje.

Predloženi zakon predviđa da maksimalana cena kvadrata bude 500 evra i to bez obračunatog poreza na dodatu vrednost. U prvoj fazi projekta, u šest gradova u Srbiji predviđeno je da se izgradi ukupno 1.578 stanova koji će koštati ukupno 64,35 miliona evra.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*