Predsednik Mirović primio ambasadora Austrije

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas, u oproštajnu posetu ambasadora Republike Austrije Johanesa Ajgnera.

Zahvalivši se ambasadoru Ajgneru na dobroj i uspešnoj saradnji između Republike Srbije i Republike Austrije, Mirović je posebno naglasio regionalnu saradnju i tradicionalno dobre odnose AP Vojvodine sa Republikom Austrijom.

„Privredno – poslovna saradnja sa Austrijom je veoma značajna za našu zemlju, Austrija je, gledajući indeks spoljno trgovinske razmene veliki i značajan partner Republike Srbije“, rekao je Mirović, i dodao da će se ta saradnja nastaviti i intenzivirati posebno u oblasti privrede, povezivanju razvojnih agencija kao i saradnje u oblasti kulture i turizma.

Naglasivši da kroz vekove ima mnogo zajedničkih tačaka između naše dve zemlje, Mirović je podsetio da se ove godine navršava 170 godina od štampanja Gorskog vijenca u Beču, i istkao važnost kulturne saradnje, kao spone dve zemlje.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ambasador Republike Austrije Johanes Ajgner ocenili su da postoji prostor za jačanje turističke promocije pokrajine Vojvodine u Republici Austriji.

Ambasador Ajgner se na kraju svog mandata zahvalio predsedniku Miroviću na dobroj saradnji i istakao važnost tradicionalno dobrih i uspešnih odnosa između naše dve zemlje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*