Predsednik Mirović uručio ugovore vredne 2,3 milijarde dinara za kapitalne projekte

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore za realizaciju 36 projekata na teritoriji 26 gradova i opština u AP Vojvodini. Ukupna vrednost tih ugovora je 2,3 milijarde dinara imajući u vidu sredstva koja su obezbedili Pokrajina i lokalne samouprave.

Projekti odobreni na konkursima Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine odnose se na oblasti saobraćajne infrastrukture, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, vodosnadbevanja i zaštite vode, predškoloskog obrazovanja, razvoja sporta i oblasti energetske efikasnosti.
Predsednik Mirović je rekao da su najvažniji projekti pred nama, a između ostalih to su izgradnja postrojenja za pijaću vodu u Novom Bečeju, rekonstrukcija atletske staze u Zrenjaninu, rekonstrukcija puta od Bača do Plavne i drugi.

Od jula 2016. godine, preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine potpisano je 157 ugovora koji se realizuju efikasno i transparentno.
Mirović je naglasio da, pored projekata koji se ralizuju preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, Pokrajinska vlada učestvuje i u realizaciji drugih kapitalnih projekata, od kojih su neki od nacionalnog značaja.

Predsednik Mirović osvrnuo se i na rekonstrukciju Grebenskog puta na Fruškoj gori, koji će se realizovati u narednom periodu a koji nije vezan za ovaj konkurs, izgradnju kompleksa na Letenki i izgradnju nove zgrade RTV.
On je posebno istakao da je u 2018. godini indeks kapitalne potrošnje povećan sa 24 na 37-38 procenata što govori da se povećavaju iznosi koji se investiraju u kapitalne projekte i najavio novi konkurs Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine u julu ove godine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*