Predsednik: Srbija poštuje državu Crnu Goru ali ne može da ćuti na dešavanja

TANJUG / PREDSEDNISTVO SRBIJE / an
BEOGRAD –

Srbija poštuje Crnu Goru kao državu, ali ne može da zanemi pred onim što se njenom narodu dešava, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić posle razgovora sa predstavnicima srpskih političkih i kulturnih organizacija iz Crne Gore, koji su mu, kaže, preneli zabrinutost procesima u Crnoj Gori.

Vučić je rekao da su mu sagovornici iz Crne Gore preneli bojazan u pogledu budućnosti srpskog naroda u toj državi.

TANJUG / PREDSEDNISTVO SRBIJE / an

„U tom razgovoru čuo sam čak i strah da neko može da planira da rešava problem sa našim narodom na isti način kao što je rešavano u drugim delovima Jugoslavije. Ne verujem, niti želim da verujem da se to planira, ali sam zabirnut kao predsednik Srbije“, rekao je Vučić i ukazao da u Crnoj Gori, na primer, predstoji popis stanovništva, u kojem se može dogoditi da „nestane“ Srba.

„Rekao sam im da će Srbija biti uz svoj narod, uz srpsku crkvu, da poštuje Crnu Goru kao državu, ali ne može da ćuti, zanemi pred onim što se njenim ljudima i narodu dešava“, naglasio je Vučić.

Rekao je da je Srbija srpskim organizacijama, koje nisu političke, omogućila pomoć i da će nastaviti to da čini, jer je obaveza naše države čuvanje nacionalnog, verskog identiteta i srpskog jezika i pisma ćiriličnog.

On je, posle video konferencije sa Srbima iz Crne Gore, za TV Prva, rekao da je želeo da čuje šta oni imaju da kažu.

Preneo je da su svi, koji je trebalo da budu u Beogradu, a nisu mogli da dođu zbog mera vezanih za korona virus, bili na sastanku u Srpskoj kući, čiju izgradnju je finansirala Srbija, a koja se nalazi u centru Podgorice i okuplja sve srpske organiazcije.

Naveo je da su bile prisutne sve srpske organizacije, od Udruženje srskih književnika Crna Gore, do Srpskog nacionalnog savjeta, ali i srpskih političkih predstavnika.

Istakao je da su po prvi put, jer se dešavalo da su neki loše govorili jedni o drugima, oni potpuno ujedinjeni i bore se za opstanak našeg naroda.

Najavio je da će uskoro biti održan sastanak i u Beogradu, kojem će prisustvovati patrijarh Irinej, Milorad Dodik, Željka Cvijanović, dodajući da će do sastanka doći kada svi ukinu mere u vezi korona virusa.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*