Predsednik Srbije i Ministarstvo pravde čestitali jevrejsku Novu godinu

Predsednik Srbije i Ministarstvo pravde čestitali jevrejsku Novu godinu 1Foto: Pixabay/ Buecherwurm_65

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas, povodom praznika Roš Hašana, jevrejske Nove godine, čestitku rabinu Jevrejske zajednice u Srbiji Isaku Asielu, predsedniku Saveza Jevrejskih opština Srbije Robertu Sabadošu i svim pripadnicima jevrejske zajednice u Srbiji, saopšteno je iz kabineta predsednika.

„Dani sećanja, kajanja i duhovne obnove vekovima su nepresušni izvor duhovne snage i radosti. Duhovna snaga Jevreja trajno je uzidana u temelje svetske civilizacije i kulture, kao i u duhovne i kulturne temelje Srbije. Želim da naredna godina donese obilje novih plodova i radosti u jevrejskoj zajednici, a takođe i nastavak i unapređenje skladnih odnosa sa svim ljudima dobre volje u našoj Srbiji“, naveo je Vučić u čestitki.

Praznik Roš Hašana, jevrejsku Novu 5.782 godinu čija proslava počinje večeras nakon zalaska sunca, čestitala je i ministarka pravde Maja Popović, kao i Uprava za saradnju s crkvama i verskim zajednicama tog ministarstva.

„Dani sećanja i kajanja nas pozivaju da zajedno gradimo svet u kome će narodi u miru umnožavati Božije darove. Želim da predstojeća godina donese obilje ovih darova Jevrejima i svim ljudima dobre volje uz misao da smo svi deca jednog Boga. Šana Tova“, navela je Popović.

U čestitki se navodi da „mir, radost, međusobna ljubav i bratska sloga svedoče o neraskidivim srpsko-jevrejskim vezama potvrđenim u najtežim trenucima istorije naših naroda“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*