Predsednik Srbije se nada dobrim vestima iz Rusije

Predsednik Srbije izjavio je da će se u Moskvi, u utorak, 19. decembra, sastati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i da se nada da će biti dobrih vesti za Srbiju nakon te posete. Vučić je obišao radove u Grdeličkoj klisuri na Koridoru 10,  i kazao da je 92 odsto od deonice dužine oko 26 kilometara završeno.

Vučić sutra putuje u posetu Moskvi, prenosi RTV. Kako je rekao, već sutra, prvog dana posete, imaće važne sastanke, obići tamošnji Naučno-tehnološki park, a zatim će dodeliti orden koji je bivši predsednik Tomislav Nikolić posthumno dodelio nekadašnjem ambasadoru Rusije u UN Vitaliju Čurkinu, velikom prijatelju Srbije.

„Zatim, 19. decembra imam veliki i važan sastanak sa Putinom i nadam se da će biti dobrih vesti za Srbiju“, rekao je Vučić.

Vučić je izjavio da je podizanje kreditnog rejtinga Srbije dobra vest i signal za investitore da je dobro ulagati u našu zemlju jer ima sigurne i stabilne finansije.

„To su super vesti za Srbiju. Ovo je treći ili četvrti put u poslednje tri godine da se podiže kreditni rejting Srbije, a ranije smo imali samo obaranje kreditnog rejtinga“, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je istakao da podizanje kreditnog rejtinga znači povoljnije uslove za finansiranje, kao i da naše obveznice lako pronalaze svoje mesto na tržištu, i da, ukoliko nam je potreban novac, možemo najjeftinije da ga dobijamo, prenosi RTV.

To je, naznačio je, i signal za investitore da mogu da ulažu u Srbiju, jer su finansije stabilne i sigurne.

„To su dobre vesti za Srbiju i nastaviće se sa tim“, podvukao je Vučić.

On je dodao da, prema informacijama iz Trezora koje je dobio na polovini ovog meseca, imamo odličan i bruto domaći PDV i uvozni PDV.

„Problema nema i ako se tako nastavi sledeće godine će biti, nadam se, ne samo ovo povećanje u januara, već još prostora za povećanje, ali će vlada da donosi odluke“, rekao je Vučić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*