Predsednik Vučić sa đacima koji se obrazuju u dualnom sistemu obrazovanja

Predsednik Republike Srbije je sa predsednikom Savezne Republike Austrije Aleksanderom Van der Belenom posetio carinsku ispostavu – Terminal Beograd, gde je potpisan ugovor o dualnom obrazovanju između 7 austrijskih kompanija i Saobraćajno-tehničke škole u Zemunu, i razgovarao sa učenicima koji se školuju za tehničara za logistiku i špediciju.

„Srećan sam što sam ovde sa predsednikom Austrije i zbog naše divne dece koja počinju da rade u 7 austrijskih kompanija i istoremeno uče. Mislim da je to najbolji put da steknu najviši stepen odgovornosti i marljivosti. To je divna vest za našu zemlju“, rekao je predsednik Vučić i zahvalio Saveznoj Republici Austriji i Privrednoj komori Austrije što podržavaju razvoj dualnog obrazovanja u našoj zemlji.

„Marljivost, znanje i odgovornost će vam ostati za ceo život“, naglasio je predsednik Vučić, obraćajući se učenicima, i naveo  da je pre pet godina u dualnom obrazovanju bilo 11 ili 12 puta manje dece i da je napravljen veliki pomak.

„Tek kada budemo imali 30.000 ili 40.000 dece u sistemu dualnog obrazovanja, bićemo zadovoljni. Tada ću znati da je ekonomska budućnost Srbije sigurna“, rekao je predsednik Srbije.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*